Over Hulpwijzer

Samen maken wij Bergen op Zoom; een gemeente waarin iedereen meetelt. Ons doel is om er met elkaar voor te zorgen dat iedereen meedoet, rond kan komen en vooruitkomt. Dat doen wij binnen het Sociaal Domein. Het kan alleen soms best lastig zijn om de informatie te vinden die u nodig heeft om mee te kunnen blijven doen. Hulpwijzer helpt u hierbij. Op Hulpwijzer vindt u alle informatie over het sociaal domein, relevante organisaties en activiteiten dichtbij huis.   

Zo kunt u op de Hulpwijzer antwoorden vinden op uw vragen over bijvoorbeeld:   

 • geld en administratie;  
 • werken;  
 • (veilig) wonen en huishouden;  
 • vervoer;  
 • opvoeding en jeugdzorg;  
 • leren en onderwijs;  
 • welzijn;  
 • meedoen en activiteiten.  

Soms heeft iemand aanvullende hulp of ondersteuning nodig. De Hulpwijzer is ook de plek waar u de benodigde informatie en contactgegevens vindt van (gemeentelijke) instanties en andere organisaties vindt die u hierbij verder kunnen helpen. Komt u er met de Hulpwijzer niet aan uit? Neem dan contact op met de gemeente via: 140164. 

Hoe gebruikt u Hulpwijzer Bergen op Zoom?

Op de hoofdpagina ziet u 6 onderwerpen: 'Geld & administratie', Jeugd & gezin, 'Leren & onderwijs', 'Meedoen & activiteiten', 'Vervoer', 'Welzijn', 'Werken', 'Wonen & huishouden'. Zoeken doet u als volgt:

 1. Kies het thema waar u vragen over heeft;
 2. Kies het onderwerp binnen dat thema;
 3. Kies de vraag die het beste aansluit bij uw hulpvraag.

Wanneer u tekst invoert in het zoekveld, verschijnen er voorbeelden van woorden. U kunt meteen klikken op het woord van uw keuze. De website zoekt alleen op hele woorden. Het maakt niet uit of u grote of kleine letters gebruikt bij het zoeken. Wilt u zoeken op meerdere woorden? Plaats deze dan tussen aanhalingstekens (;).

Als u de juiste hulpvraag heeft aangeklikt, dan ziet u adviezen over het gekozen onderwerp en daaronder de relevante organisaties die u kunnen helpen. Klik op de organisatie om de contactgegevens te zien.

Professionals die u kunnen helpen

Op de sociale kaart vindt u informatie, voor inwoners en professionals, over formele en informele organisaties rond wonen, zorg & welzijn, werk & inkomen, kinderen en jeugd.

Organisaties